EARTH NURTURE EURÓPA

 

Az ENA adalék talán a legjelentősebb felfedezés a műanyagok feltalálása óta

 

    

 

 Segítjük az ipart és az üzleti vállalkozásokat, hogy a műanyagszennyezés csökkentésével ökobarátabbakká válhassanak

 

MAGUNKRÓL ÉS A FELADATUNKRÓL

**ÚJ ENA előadás            Vállalati előadás

Elkötelezett célunk célja, hogy olyan adalékanyagot biztosítsunk, amellyel az alapvető műanyagcikkek bizonyítottan ökobarát, mikrobiológiai úton lebomló alternatíváit lehet legyártani.  Két új adalékunk, az ENA-AD és az ENA-ADW lehetővé teszi, hogy a műanyaghulladékot és a fahulladékot alapanyagként használják fel a biogáz reaktorokban

Az ENA használatával minden műanyagtermék MIKRO-BIODEGRADÁLÓDÓ műanyaggá változik át.  Ez azt jelenti, hogy teljes mértékben lebomlanak a talajban lévő mikrobák természetes hatásának következtében, még akkor is, ha egy szabványos hulladéklerakó mélyére kerülnek, ahol nem kapnak levegőt, fényt vagy mechanikai nyomást.  Ezeket a termékeket a hagyományos módon is ÚJRAHASZNOSÍTHATÓK (míg a kukorica-alapú PLA műanyagokat nem lehet a hagyományos műanyagokkal együtt újrahasznosítani).

A termékeink pontosan ugyanúgy viselkednek, mint a hagyományos megfelelőik és a költségek egybevethetők az alapvető műanyagcikkekéivel.  Folyamatosan dolgozunk új, mikrobiológiai úton lebomló műanyag-alternatívák kifejlesztésén ipari, üzleti és fogyasztói célokra.

HA SZERETNE TÖBBET MEGTUDNI A MIKROBIOLÓGIAI ÚTON LEBOMLÓ MŰANYAGJAINK ELÕNYEIRÕL ÉS SZERETNE ÖSSZEHASONLÍTÁSOKAT TENNI MÁS, BIOLÓGIAI ÚTON LEBOMLÓ MÛANYAGOKKAL, KÉRJÜK, OLVASSA EL FIGYELMESEN A KÖVETKEZÕ INFORMÁCIÓKAT.

TÉNYEK ÉS INFORMÁCIÓK KÜLÖNBÖZŐ TÍPUSÚ, BIOLÓGIAI ÚTON LEBOMLÓ MŰANYAGOKRÓL  
1. Keményítő-alapú műanyagok

Ezek különböző élelmiszer-alapanyagokból előállított komposztálható műanyagok.  Azért tekintjük őket komposztálhatónak, mert 4 hónapon belül tökéletesen lebomlanak a kereskedelmi komposztáló telepeken.  Fontos tudni, hogy ezek az anyagok nem komposztálódnak kielégítő mértékben a háztartási komposztálókban, mert ahhoz megemelt hőmérsékletre van szükség.  A PLA a legismertebb műanyag ebben a kategóriában.  A keményítő-alapú műanyagok legnagyobb gyártója szerint ha ez a műanyag a hulladéklerakó anaerob zónájába kerül, akkor metánt fejleszt.  A legjobb számára az olyan kereskedelmi komposztáló telepeken való komposztálás, ahol élelmiszer- és kerti hulladékokat komposztálnak.  Hulladéktelepen való elhelyezés nem előnyös.

 

2. Oxidatív biológiai úton lebomló szokványos műanyagok

Ezek az anyagok szokványos műanyagok, amikhez olyan adalékanyagot tesznek, amitől biodegradálhatóvá válnak.  A bomlás folyamata két részből áll és mindkettőnek a szabad levegőn vagy levegőztetett talajban kell történnie. A folyamat első része hőhatást, UV-fényt vagy mechanikai nyomást igényel.  A folyamat második része akkor történik meg, amikor a részben lebontott műanyagot baktériumok bontják tovább. Ez a fajta műanyag ott a legmegfelelőbb, ahol a szemetelés jelenti az elsődleges problémát.  Fontos megemlíteni, hogy ezt a fajta műanyagot nem lehet komposztálni és nincs ökológiai haszna, ha hulladéklerakóba kerül.


3. EARTH NURTURE MIKRO-BIODEGRADÁLÓDÓ hagyományos műanyag

Ezek az anyagok hagyományos műanyagok, amelyekhez saját speciális ENA adalékanyagunkat keverünk, amelynek hatására természetes módon, mikrobiológiai úton lebomlanak.  Az ENA csak olyan talajokban működik, amelyben természetesen előforduló mikroorganizmusok vannak. A biológiai bomlás oxigén, UV-fény, hő vagy mechanikai nyomás jelenlétében vagy hiányában egyaránt végbemegy. Oxigén jelenlétében humuszra, szén-dioxidra és vízre bomlik le. Oxigén hiányában pedig humuszra, metánra és vízre.  Vékony (30 mikronnál vékonyabb) műanyagfóliát komposztálásra is ajánljuk, az EN 13432 laboratóriumi vizsgálat 2013 januárjában kezdődik.

Annak érdekében, hogy olyan műanyagot tudjunk előállítani, amely lebomlik a hulladéklerakókban, és komposztálható vékony fólia készíthető belőle, egészen újfajta tudományos megközelítést kellett alkalmazni.  Az Earth Nurture kidolgozott egy alternatív módszert a biológiailag lebomló műanyagok gyártására. Ez a módszer egy szerves és szervetlen kémiai anyagokból álló, nagyon pontos összetételű, szabadalmaztatott keveréket alkalmaz, amit reaktor-minőségű mesterkeverék pelletté elegyítünk. Ha ezt a pelletet bármilyen polietilén vagy polipropilén gyantával elegyítjük, az eredményül kapott műanyag biodegradálódó lesz. A kezelt műanyag biológiai bomlása aerob úton (oxigén jelenlétében) vagy anaerob úton (oxigén hiányában) is lezajlik. A mikroorganizmusok elfogyasztják a műanyagot, beépítik a sejtfolyamataikba és anyagcseretermékeket hoznak létre (első sorban humuszt, metánt, széndioxidot és vizet).

 

A részletesebb teszt-eredmények megtekintéséhez menjen a
LABORATÓRIUMI TESZTEK EREDMÉNYEI oldalra

 

A biológiailag lebomló műanyagok egyszerűbb nyelvezetű leírását
A BIOLÓGIAI BOMLÁS című oldalon találja

 

 

A honlap jogi feltételeihez kattintson ide

Content copyright 2009-2010. Biogreen Products Europe. All rights reserved.